Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Συμ-παράσταση

Πολλές οι αλλαγές και που να προλάβω να τις ταξινομήσω και να τις χωνέψω...
Κατ' αρχάς μετακομίσαμε. Μετά από 19 χρόνια ξανακοιμάμαι στο (ανακαινισμένο) παιδικό μου δωμάτιο - χωρίς εφιάλτες ευτυχώς. Επίσης, μετά από 18 χρόνια εγκατέλειψα το κέντρο για τα (κοντινά) προάστια - με λίγους εφιάλτες δυστυχώς. Το μωρό έχει δικό του δωμάτιο, αναπνέει καθαρότερο αέρα, δεν ακούει τη μαλακία του γείτονα - το αυτό και εμείς. Ωστόσο οι κακές συνήθειες δύσκολα λησμονιούνται: όταν τον βγάζω βόλτα θέλω κίνηση, κόσμο, μαγαζιά και γενικώς δράση αλλά εδώ μόνο η μηχανή του γκαζόν στα γύρω σπίτια προσφέρει λίγο σασπένς... Άσε που τώρα που φύγαμε από την Αθήνα άλλαξε κι ο δήμαρχος και ελπίζω η μοίρα της. Από timing άλλο τίποτα...

Επιπλέον, καθώς σύντομα επιστρέφω εις την εργασίαν μου πανάθεμα, στις 10 του μήνα μπήκε στη ζωή μας η Χριστίνα. Κι εγώ ένιωσα τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια μου. Το απόγευμα της πρώτης ημέρας -που την είχα από κοντά και της έβαλα όρια να μην τον πιάνει συνέχεια, τον κουνάει και τον τριβελίζει- πλάνταξα στο κλάμα. Αδύνατον να χωνέψω ότι ένας ξένος άνθρωπος θα ασχολείται με το μωρό μου, όσο καλός χρυσός και άγιος κι αν είναι (που δεν το ξέρω ακόμα). Πλέον έχω αρχίσει να συνηθίζω κάπως αν και νομίζω ότι όταν θα λείπω θα τρελαίνομαι στην αγωνία. Μακάρι να μπορούσα να κάτσω μαζί του μέχρι να γίνει ενός. Κι ας λένε ότι θα μου κάνει καλό η δουλειά, να αλλάξω παραστάσεις κι άλλα τέτοια - ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, αυτή είναι η καλύτερη παράσταση της ζωής μου και δεν θέλω να χάσω ούτε δευτερόλεπτο.

5 σχόλια:

sstamoul είπε...

Πολλές αλλαγές πράγματι... αλλά το σημαντικό είναι οι γερές άγκυρες! Και μετά, ό,τι κι αν αλλάξει, για καλό να είναι! Καλή συνέχεια!

alepou είπε...

Και να φανταστείς ότι μετράω ήδη 9 μετακομίσεις! Ελπίζω τουλάχιστον αυτή τη φορά να βάλω άγκυρα...

Theodota είπε...

Άσε χρυσή μου το παιδί να γνωρίσει και καμιά άλλη γυναίκα! Μόνο μάνα, μάνα και πάλι μάνα;;; Θα δεις σύντομα πως η ποιότητα του χρόνου με τη μάνα μετράει και όχι η ποσότητα. Α! Και μην ξεχνάς και τον άλλο άντρα...

Καλή επαγγελματική επάνοδο!

alepou είπε...

Ευχαριστώ Theo (αν και η επάνοδος θα γίνει στις 21/12). Οκ, ας γνωρίσει κι άλλες γυναίκες δεν λέω αρκεί όλες να είναι σκύλες εκτός από τη μαμά ;-)

Οσο για τον άλλο άντρα, δεν τον ξεχνάω, μην ανησυχείς...

Despoina Chatzipavlidou είπε...

η αλήθεια είναι ότι δεν θα του κάνει κακό τον πρώτο του καιρό να γνωρίσει μόνο μια γυναίκα και να την χορτάσει!!!
έτσι θα βασανίζει λιγότερο την μαμά και τις άλλες του γυναίκες στο μέλλον... έτσι λένε οι ψυχολόγοι :)