Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Η πρώτη αγάπη δεν είναι παντοτινή...

Στις 23 Ιανουαρίου ο Ιάσονας έγινε 2,5 ετών.

Στις 23 Ιανουαρίου βγήκα με τις φίλες μου το βράδυ μετά από πολύ καιρό.

Στις 23 Ιανουαρίου τον Ιάσονα τον κοίμησε ο μπαμπάς του μετά από πολύ παιχνίδι.

Στις 23 Ιανουαρίου ο Ιάσονας "χώρισε" την όρκα του χωρίς πολύ συζήτηση. Απλώς την άφησε στο σαλόνι και έκτοτε κοιμάται και πάει στο πάρκο και όπου αλλού λες και δεν την είχε γνωρίσει και αγαπήσει ποτέ!

Ελπίζω να είναι πιο συνεπής στις επόμενες σχέσεις του...

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Των ήχων η ευγένεια


















Λοιπόν. Προχθές μαλώναμε. Δηλαδή δεν μαλώναμε ακριβώς απλώς υπήρχε λίγη ένταση μεταξύ του Γ. και μένα. Ο Ιάσονας ήταν -κακώς- μπροστά. Δεν αντέδρασε κάπως, έδειχνε σαν να μην δίνει σημασία και συνέχιζε να τρώει το τσουρέκι του.

Όταν όμως καθήσαμε μαζί στον καναπέ να διαβάσουμε, αφού είχε περάσει κάνα δεκάλεπτο, μου λέει: "Μαμά, τι θα πει ευγένεια;"

Έπαθα σοκ. Με είχε ρωτήσει κι άλλη φορά με αφορμή ένα παιδικό τραγούδι που μιλάει για "του ήχου την ευγένεια" που έχουν τα βιολιά κι οι βιόλες... Του είχα εξηγήσει όσο καλύτερα μπορούσα ότι ευγένεια είναι να μιλάμε ωραία ο ένας στον άλλον, να μην φωνάζουμε, να λέμε ευχαριστώ-παρακαλώ κλπ. κλπ. και εκείνος την κατάλληλη στιγμή μου το πέταξε.

Και δεν νομίζω ότι ήταν τυχαίο...

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Back to my roots















http://www.everydayfamily.com/blog/the-myth-of-the-hip-parent/

Βέβαια, η δική μου μαμά άκουγε Θεοδωράκη και Λοΐζο, άντε και καμιά φορά Βeatles - ειδικά αφότου είχε χωρίσει με τον μπαμπά μου... Ως αποτέλεσμα, τον πρώτο τον ξέρω απ' έξω -και τον διασκευάζω πλέον με παιδικά λόγια (σόρι Μικ)- αλλά δεν τον ακούω, ενώ για τους τελευταίους διατηρώ μια τεράστια διαχρονική λατρεία, όπως πολλοί φαντάζομαι... Κατά τ' άλλα δεν είμαι σίγουρη ότι αναπαράγω τα δικά της πρότυπα και μεθόδους στον τρόπο μεγαλώματος του Ιάσονα - αν και κάποια πράγματα που έκανε έχουν σίγουρα περάσει στο DNA μου... Το θλιβερό είναι ότι δεν είναι πια εδώ για να ανταλλάξουμε απόψεις...

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Η όρκα


 Εδώ και έναν μήνα ο Ιάσονας σέρνει μαζί του, όπου πάει, μια φουσκωτή όρκα. Από το jumbo, των 1,5 ευρώ.

Η όρκα αυτή έχει γίνει στην κυριολεξία προέκταση του χεριού του. Την κρατάει σφιχτά όταν τρώει, όταν κοιμάται, όταν κάνει μπάνιο, παντού. Κι αν κάποιος -ειδικά παιδάκι- διανοηθεί να την αγγίξει γίνεται χαμός.

Αυτή η όρκα είναι φυσικά κακής ποιότητας. Όχι μόνο γιατί είναι μια πλαστικούρα άνευ προηγουμένου αλλά και επειδή ξεφουσκώνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και το πολύ σε μια βδομάδα είναι για πέταμα.

Ευτυχώς το jumbo διαθέτει στοκ. Ήδη βρισκόμαστε στην όρκα #4, ενώ στο ντουλάπι μου υπάρχουν 2 ακόμη...

Το όλο γεγονός μας έχει αγχώσει. Η κοπέλα που τον κρατάει μου λέει ότι στην παιδική χαρά δεν παίζει γιατί απλώς δεν μπορεί εφόσον τα χέρια του είναι κατειλημμένα από το μαυρόασπρο ζωάκι.

Στη ζωγραφική που τον πάω μια φορά την εβδομάδα έπαθε υστερία πριν τα Χριστούγεννα και αναγκαστήκαμε να φύγουμε άρον άρον επειδή φοβόταν ότι θα λερωνόταν η όρκα και αρνιόταν πεισματικά να κάτσει στο τραπέζι με τα υπόλοιπα παιδιά. Κι όταν ο άτακτος της τάξης την άγγιξε με χέρια βουτηγμένα σε κόκκινη μπογιά η κατάσταση απογειώθηκε...

Δεν ξέρω ποια είναι η λύση. Η κοπέλα θέλει να του την πάρει με τη δικαιολογία ότι ήρθε η μαμά της να την πάει πίσω στη θάλασσα, ο Γιάννης του λέει με γλυκό τρόπο να την αφήνει σπίτι να ξεκουράζεται κι εγώ είμαι κάπου στο ενδιάμεσο αν και προτιμάω να την αγνοώ χωρίς πολλές κουβέντες για την ...σχέση τους.

Ψάχνοντας στο ίντερνετ πάντως διάβασα ότι πρέπει να πηγαίνουμε με τα νερά του, ότι η επαφή του με το παιχνίδι αναπτύσσει τον τρόπο που σχετίζεται, ότι τον κάνει να νιώθει ασφαλής κλπ. κλπ. και ότι κάποια στιγμή θα το αφήσει μόνος του και θα το ξεχάσει...


Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Καλή χρονιά με περισσότερα χαμόγελα


















Από τον περίφημο σκιτσογράφο Ralph Steadman που κόσμησε τα κείμενα του δημοσιογράφου Hunter S. Thompson.

http://grist.org/people/going-going-gonzo-a-famously-twisted-mind-tackles-the-extinction-crisis/?utm_campaign=weekly&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_content=readmore